donderdag 20 augustus 2009

De nieuwste bellypaint / buikschildering



Weer een nieuwe buikschildering, deze keer gemaakt in Amsterdam.

Het was weer erg leuk om te doen. De baby was behoorlijk actief toen ik aan het schilderen was, meer dan ik voorheen heb kunnen merken en meemaken bij andere zwangere vrouwen en hun baby. Het maakte de uitdaging groter omdat het penseel even een andere kant opgestuurd kon worden door de bewegingen. Dat was erg grappig vond ik. Het is altijd leuk om te mijmeren over hoe het kindje het allemaal ervaart. Tot nu toe gebeurde het bij alle buikschilderingen die ik maakte, en bij deze dus wat sterker dan gemiddeld. Maar ze reageren tot nu toe altijd.

Het blijft erg boeiend om zo duidelijk te kunnen zien dat er een klein kindje 'bij is', dat duidelijk bewust is van je aanwezigheid. Ik denk zeker dat ze het penseel, zonder te weten wat het is, voelen, dat kan haast niet anders.

Voor mensen met interesse in de kleuren ed:
-Diamond FX metallic blauw
-DFX Metallic paars
-DfX Geel
-Mehron goud
-DFX wit

maandag 17 augustus 2009

Bellypaint

De nieuwste bellypaint

Deze heb ik op 14 augustus in Alkmaar geschilderd, het ontwerp is gekozen door degene waarvoor ik de bellypaint maakte, aan de hand van een bestaand plaatje. De houding van het kindje heb ik iets anders gemaakt, en ook de bloem. Verder is het vergelijkbaar gebleven.
Voor de mensen met interesse in de gebruikte kleuren ed:
-Diamond FX licht groen
-DFX Metallic groen
-DFX wit
-DFX geel
-DFX zwart
-DFX lucht roze
-Aquacolour/Kryolan huidtinten
-Glitterdust kleurloos (niet goed te zien op de foto

Morgen maak ik nog een bellypaint, deze keer in Amsterdam. Ik zal de foto daarvan binnenkort ook laten zien.


maandag 10 augustus 2009

2 kleine nieuwe cheek-art ontwerpjes





De eerste raakte wat beschadigd omdat ik dezelfde zwarte doek als op de tweede foto pakte, over m`n been legde en een foto wilde maken. Maar, er bleek een grote spin 'in te zitten, die vervolgens over m`n been besloot te lopen! Ik sprong met een schrik op en veegde zo over het vogel kopje heen.

vrijdag 7 augustus 2009

Een katachtige

Mensen die een workshop gevolgd hebben vroegen me of ik de kat, die tijdens de workshop gemaakt word, nog een keer in stappen wilde laten zien.
Dus hier zijn ze:


1. We maakten basis met een geel/bruine kleur van Aquacolour. Het kan en mag 'natuurlijk' ook met een andere kleur of een ander merk schmink. Je kan door te variëren met de basiskleur verschillende soorten katten maken.
Je ziet op de foto dat verschillende plekken open gelaten zijn, dit is handig omdat deze plekken later met een andere kleur ingevuld gaan worden.

2. De open gelaten stukken kunnen in dit voorbeeld opgevuld met wit. Cake make-up van Grimas vind ik erg handig daarvoor, omdat het dan makkelijk is de wit over te laten lopen in de basis. Het kan ook met waterschmink van een ander merk, afhangend van wat je hebt.

3. Met wit van bijvoorbeeld diamond FX (goed dekkend en makkelijk om lijnen mee te maken) kunnen nu de snorharen gemaakt worden. En uiteindelijk ook wat haartjes bij de ogen, om de ogen extra op te laten vallen. Ik heb er hier 3 gedaan, je kan er ook meer doen. Eén van de lijnen loopt door op het bovenste ooglid.

4. Met zwart van Diamond FX kan de neus gemaakt worden, je volgt hierbij de natuurlijke lijnen van de neusvleugels en verbind ze in het midden, vrij laag, met elkaar. Op die manier heb je al heel snel een goede neus voor een kat. Het lijntje naar beneden loopt over de bovenlip heen, richting onderlip. De onderlip zwart.
uiteindelijk kunnen de witte haren bij de ogen nog extra opvallend gemaakt worden door er zwarte haartjes bij te zetten.

(Ik heb bij deze stap ook een extra kleur toegevoegd, als je goed kijkt zie je een donkere rood-achtige bruin. Dit is cake make-up van Grimas. Hiermee wilde ik het gezicht en de kleuren extra laten spreken. Je kan, opnieuw, andere kleuren kiezen afhangend van welke kat je wilt maken.)


5. Vanaf hier kan je je fantasie gebruiken voor de laatste details. Ik heb op deze foto een soort panter achtige vlekken gemaakt. Je kan ook tijgerstrepen maken, zomaar wat losse sprieterige haartjes, de manen van een leeuw, luipaard achtige vlekken, de kleuren huiskat van het kind dat je aan het schminken bent, of een sprookjes/tover kat met kleuren als paars, roze, goud, zilver etc etc.

zaterdag 1 augustus 2009

Een pauw


De pauw is één van m`n nieuwste ontwerpen.
Ik maakte het als oefening maar mensen reageerden zo ontzettend enthousiast, dat ik het als portfolio foto wil gebruiken. Er was ook een verzoek van één van die mensen. En dat was of ik de stappen wilde laten zien. Ik maak best vaak stappen-foto`s van schilderijen. Ik vind het leerzaam (voor mezelf) om terug te zien hoe ik het deed. En waar ik 'eventueel' de fout in ging, mocht dat het geval zijn. Daarnaast kan je als je stappen foto`s hebt ook verder experimenteren wanneer het ontwerp al 'klaar' is, en het ontwerp echt tot z`n uiterste gebruiken als oefening, je hebt toch al een foto, dus het is niet erg als het verdere experiment mislukt. Toevallig was ik bij deze pauw ook begonnen met het maken van stappen-foto`s bij het schminken.
De stappen kan ik dus laten zien, en deze keer heb ik er een overzichtje van gemaakt omdat er om gevraagd werd. Per stap vertel ik wat ik gedaan heb en welke schmink daarbij gebruikt is. Klik op de plaatjes om ze te vergroten.

1. Op dit plaatje zie je dat ik de hele tekening eerst heb opgezet met Cremé wit van Aquacolour, de kleur wit is niet zo belangrijk. Cremé is wat ik het eerste te pakken had. Verder heb ik met een lichte geel/bruin van Aquacolour de eerste schaduwen op de takken opgezet. Het licht komt bij een boom meestal toch wel van boven, dus de schaduwen zitten onder de takken.

2. Op de 2de foto zie je dat ik met Zwart lijnen heb gemaakt, de pauw is verder uitgetekend hiermee. En daarbij zijn de schaduwen van de boomtakken sterker gemaakt. Het lichtbruin mengt met de Zwart tot uiteindelijk een donkere bruine kleur, op die manier heb je een kleuroverloop van bruintinten, heel simpel. De bovenkanten van de takken blijven licht tot wit. De Zwart die ik gebruikt heb is Diamond FX Zwart.

3. Voor deze 3de stap is er misschien wat extra onderzoek nodig, je hebt waarschijnlijk wat foto`s van pauwen nodig om de kleuren ongeveer na te kunnen schilderen. Ik heb hiervoor Diamond FX metallic blauw, metallic groen, donkerblauw, neon groen, wit, geel en normaal groen gebruikt.


4. Op deze 4de foto zie je het eindresultaat. Ik heb als afwerking Mehron Metallic Powder goud gebruikt, maar gewone goude schmink is ook mogelijk. Met de Metallic Powder heb ik highlights aangezet, die je met het blote oog beter ziet dan op een foto, maar het is toch nog wel een beetje zichtbaar. Over de Metallic powder heb ik nog 1 keer de zwarte lijnen geschilderd, omdat het poeder anders de lijnen te erg bedekte.







Als men het leuk vind om dit soort blogberichten te lezen, met stappenfoto`s en uitleg, hoor ik het graag. Ik vind het erg leuk om te doen.

Volgers

Blogarchief