zaterdag 1 augustus 2009

Een pauw


De pauw is één van m`n nieuwste ontwerpen.
Ik maakte het als oefening maar mensen reageerden zo ontzettend enthousiast, dat ik het als portfolio foto wil gebruiken. Er was ook een verzoek van één van die mensen. En dat was of ik de stappen wilde laten zien. Ik maak best vaak stappen-foto`s van schilderijen. Ik vind het leerzaam (voor mezelf) om terug te zien hoe ik het deed. En waar ik 'eventueel' de fout in ging, mocht dat het geval zijn. Daarnaast kan je als je stappen foto`s hebt ook verder experimenteren wanneer het ontwerp al 'klaar' is, en het ontwerp echt tot z`n uiterste gebruiken als oefening, je hebt toch al een foto, dus het is niet erg als het verdere experiment mislukt. Toevallig was ik bij deze pauw ook begonnen met het maken van stappen-foto`s bij het schminken.
De stappen kan ik dus laten zien, en deze keer heb ik er een overzichtje van gemaakt omdat er om gevraagd werd. Per stap vertel ik wat ik gedaan heb en welke schmink daarbij gebruikt is. Klik op de plaatjes om ze te vergroten.

1. Op dit plaatje zie je dat ik de hele tekening eerst heb opgezet met Cremé wit van Aquacolour, de kleur wit is niet zo belangrijk. Cremé is wat ik het eerste te pakken had. Verder heb ik met een lichte geel/bruin van Aquacolour de eerste schaduwen op de takken opgezet. Het licht komt bij een boom meestal toch wel van boven, dus de schaduwen zitten onder de takken.

2. Op de 2de foto zie je dat ik met Zwart lijnen heb gemaakt, de pauw is verder uitgetekend hiermee. En daarbij zijn de schaduwen van de boomtakken sterker gemaakt. Het lichtbruin mengt met de Zwart tot uiteindelijk een donkere bruine kleur, op die manier heb je een kleuroverloop van bruintinten, heel simpel. De bovenkanten van de takken blijven licht tot wit. De Zwart die ik gebruikt heb is Diamond FX Zwart.

3. Voor deze 3de stap is er misschien wat extra onderzoek nodig, je hebt waarschijnlijk wat foto`s van pauwen nodig om de kleuren ongeveer na te kunnen schilderen. Ik heb hiervoor Diamond FX metallic blauw, metallic groen, donkerblauw, neon groen, wit, geel en normaal groen gebruikt.


4. Op deze 4de foto zie je het eindresultaat. Ik heb als afwerking Mehron Metallic Powder goud gebruikt, maar gewone goude schmink is ook mogelijk. Met de Metallic Powder heb ik highlights aangezet, die je met het blote oog beter ziet dan op een foto, maar het is toch nog wel een beetje zichtbaar. Over de Metallic powder heb ik nog 1 keer de zwarte lijnen geschilderd, omdat het poeder anders de lijnen te erg bedekte.Als men het leuk vind om dit soort blogberichten te lezen, met stappenfoto`s en uitleg, hoor ik het graag. Ik vind het erg leuk om te doen.

2 opmerkingen:

Volgers

Blogarchief